Binnen scouting wordt er gewerkt met activiteitengebieden. Deze zorgen er voor dat er variatie binnen het programma aangebracht word. Elk activiteitengebied bestaat uit een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen. Er zijn acht activiteitengebieden en is in principe bij ieder onderdeel gelijk. Per onderdeel wordt invulling gegeven aan deze activiteiten, passend bij de leeftijd van de jeugdleden. Niet elke activiteit zal in elk onderdeel evenveel aandacht krijgen.

Onderstaand de acht activiteitengebieden die door Scouting Nederland zijn opgesteld:

 

Uitdagende scoutingtechnieken
Bij Scouting worden nog allerlei technieken gebruikt, oude en nieuwe. In het activiteitengebied uitdagende scoutingtechnieken zijn de activiteiten opgenomen waarbij je een bepaalde techniek bij nodig hebt. Hierbij kun je denken aan: hakken, zagen, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, pionieren, primitief koken en nog meer.

 

Buitenleven
Bij buitenleven denk je eerst aan natuur. Dat is buiten en veel activiteiten van scouting vinden buiten plaats. In dit activiteitengebied vind je dan ook de activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.

 

Expressie
Expressie zijn alle creatieve dingen die je doet waarmee jje iets laat zien van jezelf. Dat kan zijn in een tekening, een foto, een verhaal of muziek. Of in dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen of allerlei knutselwerken.

 

Sport en spel
Sport en spel is een activiteitengebied met heel veel mogelijkheden. Hier kun je veel verschillende soorten spellen en sporten doen; korte en lange spelen, bekende en onbekende sporten, een bordspel of een postenspel.

 

Identiteit
Iedereen is anders. Je hebt je eigen voorkeuren, dingen waar je goed in bent en waar je in gelooft. Bij het activiteitengebied identiteit kom je hier meer over te weten.

 

 

Samenleving
Iedereen maakt deel uit van de samenleving. Met de activiteiten die bij dit activiteitengebied horen, kom je meer te weten over de omgeving om je heen, over het culturele erfgoed in Nederland en kun je ook iets betekenen voor de samenleving door en iets voor te doen.

 

Internationaal
Scouting is een internationale, wereldwijde organisatie. Bij het activiteitengebied internationaal doe je dan ook activiteiten waarbij je meer te weten komt over scouting wereldwijd en andere culturen. Of je doet mee aan internationale uitwisselingen of kampen.

 

Veilig en gezond
Als scout wil je natuurlijk wel gezond blijven. Bij het activiteitengebied veilig en gezond ga je aan de slag met koken, hygiëne, EHBO, veiligheid en ook omgaan met elkaar. Je wilt je immers ook veiligvoelen in de groep.

 

 

Laatste nieuws

16/07/2021, 11:43
  Bekijk hem hier! Hij is er weer! De nieuwste nieuwsbrief staat online.   Nieuwsbrief...
15/07/2021, 12:00
De eerste zomerkampen staan op het punt van beginnen, want zaterdag vertrekken twee leeftijdsgroepen...
07/07/2021, 16:53
Omdat (bijna) alle evenementen het afgelopen jaar werden afgelast, was het moeilijk een moment te vinden...

Ledenaantallen

Jeugdleden:

 

94

 

Jeugdleden + Vrijwilligers + Vrienden van Joris:

 

126

 

Update datum:

01-06-2021

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg