Bekijk hem hier!

Hij is er weer! De nieuwste nieuwsbrief staat online.

 

Nieuwsbrief archief

Ook kunt u alle eerdere nieuwsbrieven downloaden op onze website en zo alles teruglezen. Dat kunt u doen via deze LINK.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief direct in je mailbox ontvangen? Meldt u dan nu aan via deze LINK!

undraw Newsletter re wrob

De eerste zomerkampen staan op het punt van beginnen, want zaterdag vertrekken twee leeftijdsgroepen richting Zeewolde en Bolsward. Stuur jij ze ook een kaartje? De bevers gingen begin juli al op zomerkamp. Een weekend sliepen ze in een groepshuis van een andere Scoutinggroep in Scheveningen. De overige leeftijdsgroepen gaan tijdens de zomervakantie op kamp.

Kaartje sturen?

Welpen Bandarloghorde

22 t/m 27 augustus
Scouting Erasmus
Aan: [naam] (Sint Jorisgroep 5)
Beneluxweg 69
4904 SJ Oosterhout

Welpen Bagheerahorde

8 t/m 14 augustus
Scouting Shawano's
Aan: [naam] (Sint Jorisgroep 5)
Randmeerstraat 71
2162 LJ Lisse

Scouts

17 t/m 24 juli
Scoutinglandgoed Zeewolde
Aan: [naam] (Sint Jorisgroep 5 - Hofstede)
Nulderpad 5
3896LV Zeewolde

Explorers

17 t/m 24 juli
Scouting Jambowa
Aan [naam] (Sint Jorisgroep 5)
Thomasstraat 2
8701XJ Bolsward

 

Omdat (bijna) alle evenementen het afgelopen jaar werden afgelast, was het moeilijk een moment te vinden om Rijna haar waarderingsteken uit te reiken. Tijdens de vrijwilligersvergadering op 6 juli was het zo ver. Rijna van der Zwan kreeg de “Gouden Oehoe”- waarderingsteken Scouting Nederland – opgespeld. Deze gouden uil is de kroon op haar verzameling uilen.

Rijna is al 50 jaar lid bij Scouting en begonnen als jeugdlid bij de Duinwolven in Scheveningen en is inmiddels al meer dan 40 jaar vrijwilliger. Ze is niet alleen bij onze eigen vereniging actief, maar heeft in het verleden ook regionaal veel bijgedragen. Vanwege haar inzet en de extra inspanning voor het Scoutingspel ontving ze daarom dit speciale waarderingsteken.

In de jaren ‘70 en ‘80 was Rijna bestuurster van de Duinenmars, wat tot op heden nog jaarlijks wordt georganiseerd. Daarna is Rijna lid geweest van het Speciaal Trainingsteam (STT) om binnen het Scoutingdistrict diverse trainingen te organiseren. Ze zette zich in als speladviseur en organiseerde grootschalige districtsactiviteiten. Cees van Romburgh heeft bijna 10 jaar met haar samengewerkt binnen het toenmalige district Den Haag Noord en hij beaamt haar belangeloze inzet voor de diverse districtsactiviteiten.

Van 1981 tot 2012 heeft Rijna zich ingezet als (team)leidster van de leeftijdsgroep ‘Kabouters’ bij Scouting Sint Jorisgroep 5. Wanneer kinderen naar de volgende leeftijdsgroep ‘overvlogen’, wist Rijna in een mum van tijd de leeftijdsgroep weer op te vullen met nieuwe kinderen. Als beginnend leidster kreeg Rijna de Scoutingnaam Oehoe. Velen kennen haar nu nog onder die naam. Niet gek als je weet dat ze haar hele leven al een uilenverzameling thuis heeft.

Toen op de dinsdagavond iedereen klaar zat om te beginnen aan de vrijwilligersvergadering, onderbrak Richard Omtzigt (Welpenleiding bij de Sint Jorisgroep 5) de voorzitter om tot grote verrassing Rijna de medaille uit te reiken. Hij sprak hierbij uit: “Rijna je bent voor veel mensen binnen onze Scoutinggroep een inspirator (geweest). Ook mensen die weg zijn bij onze Scouting hebben een speciale band met je gehad”.

Richard vervolgt: “Een waarderingsteken voor wat je hebt gedaan en wat je nu doet als secretaris binnen ons bestuur. We hopen nog lang van je kennis en expertise gebruik te mogen en kunnen maken”. Richard speldde na zijn toespraak de medaille bij Rijna op, overhandigde een bijbehorend insigne voor op de ScoutFit-blouse, een oorkonde en een bos bloemen. Onder luid applaus van de aanwezige vrijwilligers was Rijna trots en verrast om de Gouden Oehoe in ontvangst te mogen nemen.

Als bestuurslid heeft ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ondanks dat door de jaren haar lichaam ook ouder is geworden, zet ze zich maximaal in. Ze zet niet zichzelf, maar juist anderen zet ze op de eerste plek. Na de zomer neemt Rijna na 13 jaar afscheid als bestuurslid bij Scouting Sint Jorisgroep 5 en geeft ze het stokje over aan de nieuwe generatie. Een mooi moment om haar in het zonnetje te zetten, maar nog geen volledig afscheid want ze zal betrokken blijven bij onze Scoutinggroep.

Rijna is het fantastisch voorbeeld voor het Scout-zijn en behoort tot de grote namen doe in de geschiedenis van de Sint Jorisgroep 5 zijn vereeuwigd.

Kinderen die regelmatig buiten bewegen en spelen zijn vrolijker, gezonder en ontwikkelen sneller hun talenten. Wat is er nu mooier dan dat je dat bij Scouting Sint Jorisgroep 5 (Belgisch Park) allemaal kunt doen. Leidinggevende Jurre (23): "We merken dat ouders van jeugdleden het steeds belangrijker vinden dat hun kinderen buiten kunnen spelen en ziet dat aan de ledengroei terug. In de afgelopen drie maanden hebben zich maar liefst 10 nieuwe kinderen aangemeld." Sint Jorisgroep 5 is daarom op zoek naar nieuwe leid(st)ers.

Word ook leid(st)er bij Scouting!
Voor onze jongste leeftijdsgroep van 4 tot 7 jaar (genaamd bevers) zoeken wij leid(st)ers die het leuk vinden om elke zaterdag ochtend leuke activiteiten te organiseren voor 10 tot 15 kinderen. Activiteiten binnen Scouting zijn veelzijdig, afwisselend en vindt voornamelijk veel buiten in de natuur plaats.

Scoutingactiviteiten zijn niet alleen leuk, maar ze dragen ook bij aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Maar ook als vrijwilliger bij Scouting draait het om plezier en uitdaging, want met deze vrijwilligersklus ontwikkel jij ook jezelf. Daar heb je niet alleen wat aan bij Scouting, maar ook in je werk of opleiding.

Foto 17 04 2021 16 53 20 1

Bij Scouting kan heel veel. Wij gaan uit van wat je kan en niet wat je niet kan. We bieden een gevarieerd programma aan voor kinderen in veel verschillende leeftijdsgroepen. Bij de bevers gaan we op ontdekkingstocht: we klimmen en klauteren in hutten, we spelen met elkaar, we lachten samen en nog veel meer.

Naast de bevers hebben we nog meer leuke leeftijdsgroepen waar je ook leiding kan geven. Wij kunnen als organisatie veel steun bieden aan nieuwe vrijwilligers. "We nemen je mee aan de hand en bieden onze Scouting Academy om te kunnen groeien in wat onze vrijwilligers doen en kunnen. Ervaring bij Scouting is dus niet nodig, zolang je enthousiast bent en het leuk vindt om kinderactiviteiten te organiseren." aldus Johan (vrijwilligersbegeleider).

Meld je aan als vrijwilliger
Met meer vrijwilligers kan Scouting Sint Jorisgroep 5 nog meer kinderen een plek binnen Scouting geven. Wil jij bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren op een leuke en uitdagende manier? Elke zaterdag tussen 10:30 en 12:30 uur zijn de bevers van Sint Jorisgroep 5 actief aan de Brugsestraat 49 en de omgeving. Kom een keer langs om te ontdekken hoe het eraan toegaat!

Wil je van tevoren meer informatie, heb je interesse in leid(st)er worden bij een oudere leeftijdsgroep of wil je langskomen? Dan kan je contact opnemen met Laura Noordijk, Contactpersoon PR via 06-26444900 of pr@sintjorisgroep5.nl.

8

Helaas moest Scouting Sint Jorisgroep 5 voor het tweede jaar op rij het Koningsdagfeest op het Belgischeplein cancelen vanwege COVID-19. Dat betekent een flink gat in onze begroting en daarom organiseerden we de Koningsdagsponsoractie. Onze leden hebben mega goed hun best gedaan om deelnemersbewijzen te verkopen aan ouders, familie, buren, kennissen, vrienden. Mede dankzij jullie steun heeft onze scoutinggroep een mooi bedrag bij elkaar gehaald om de leuke activiteiten voor onze leden voort te zetten.

De winnaars werden op dinsdag 27 april, live via facebook om 16:00 uur bekend gemaakt. Iedereen die in de prijzen is gevallen, ontvangt deze zo snel mogelijk via onze verkopers.

Bedankt allemaal!

Uitslag Koningsdagsponsoractie 2021!

 

Nr: Prijzen: Deelnemers
bewijs nr:
Hoofdprijs €250,- 2025 
2e Prijs €150,- 1537 
3e Prijs €50,- 1102 
Slaapmatje 1879 
Moestuintje  0122 
Oortjes   2156 
Spa doosje  2353 
Onderplankenset  0553 
9 Bonbons  1695 
10  Houtbranderset  1526 
11  Geurkaarsset  2035 
12  Fotolijstjesset  2086 
13  Kaasplank 1262 
14  Bonbons  0767 
15  Opblaas eenhoorn  0020 
16  Glazen  2418 
17  Theedoos klok  1044 
18  Bonbons  2066 
19  Insectenhotel 0073 

 

Kindertrekking

Nr: Prijzen:
Alula (Welpen Bagheerahorde)
Dexter (Scouts)
Maxim (Scouts)

Laatste nieuws

16/07/2021, 11:43
  Bekijk hem hier! Hij is er weer! De nieuwste nieuwsbrief staat online.   Nieuwsbrief...
15/07/2021, 12:00
De eerste zomerkampen staan op het punt van beginnen, want zaterdag vertrekken twee leeftijdsgroepen...
07/07/2021, 16:53
Omdat (bijna) alle evenementen het afgelopen jaar werden afgelast, was het moeilijk een moment te vinden...

Ledenaantallen

Jeugdleden:

 

94

 

Jeugdleden + Vrijwilligers + Vrienden van Joris:

 

126

 

Update datum:

01-06-2021

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg