Afgelopen zaterdag, 14 september, stond in het teken van het overvliegen! Elk jaar mogen de leden die oud genoeg zijn om naar het volgende onderdeel over te mogen overvliegen.

Dit jaar hebben we er voor gekozen om dit in een gezamelijke opkomst te doen met alle leeftijden van 12.00 tot 15.00 uur. Na het openen gingen we met zijn allen naar de buitenschool iedereen uitleg kreeg wat we moesten doen. De bevers verzamelden zich bij de schommels en alle welpen en andere leden bij het legernet.

Overvliegen bevers naar de welpen

Wel 3 bevers mochten vandaag overvliegen naar de welpen; Cleo, Annika en Tom. Papa's en mama's mochten meekijken hoe de bevers hun avontuur aangingen. Aan het schommelrek hing een dik touw, een liaan, waarmee de bevers naar de overkant moesten slingeren. Hiermee waren zij al bijna in de jungle van de welpen beland. Na het slingeren moesten ze onder een legernet doorkruipen. Onder aanmoediging van alle leden lukte het de de drie om in junglebook te komen en mochten zij zich aansluiten bij de welpen!

Cleo, Annika en Tom, heel veel plezier bij de welpen!

Emmerpunten spel
Nadat de bevers naar de welpen waren overgevlogen, was het tijd voor een spelletje! De bevers en welpen werden in vier groepen ingedeeld met elk een eigen kleur. Deze kleuren stonden voor een kleur muntje die zij in emmertjes in het bos moesten gooien. In deze emmertjes stond een puntenaantal die zij voor elk muntje konden verdienen. Maar dat overrennen ging niet zonder slag of stoot, want er stonden 6 scouts en explorers in het veld klaar als douane. Wanneer je door de douane werd getikt, moest je je muntje afgeven en een nieuw muntje halen. Maarja, wat moet je met die leiding niet allemaal even eerlijk zijn in het weggeven van nieuwe muntjes! Kinderen kunnen wel eens vals spelen, maar de leiding al helemaal!

Bijkomen met limonade en chips
Na een renpartijtje in de regen, zijn we met zijn allen naar binnen gegaan om weer op te kunnen warmen. Met lekkere limonade en voor ieder een zakje chips, kreeg iedereen weer genoeg energie om de opkomst mee door te gaan! De kinderen waren dan ook weer snel buiten te vinden (ookal regende het) waarna we het spel verder zijn gegaan.

Welpen naar scouts overvliegen
Hierna was het tijd om de welpen naar de scouts over te laten vliegen. Maar liefst 6 welpen hadden de leeftijd van 11 jaar bereikt, of worden dit kalenderjaar 11. Servanne, Ivan, Albert, Mattheu, Guillaume en Thibault moesten via de liaan de jungle uit slingeren om vervolgens onder het legernet door te kruipen. Aangezien de 6 stoere welpen waren, had de leiding nog een leuk element in petto, namelijk een zeephelling. Alle zes de welpen namen bovenaan de helling plaats en alle rest van de leden onderaan. Met water, zeep en wat hulp van de leiding gelden alle welpen naar beneden waar zij opgewacht werden door de scouts!

Servanne, Ivan, Mattheu, Guillaume, Thibault en Albert, heel veel plezier bij de scouts!

Nog meer spelletjes
Een beetje nat kleedde de 6 nieuwe scouts zich om voor droge kleding, en zijn we met alle andere kinderen gestart met een ander spel. Doorgeefbal werd gespeeld in een kring waarbij er een bal doorgegeven werd. Zodra er door een leiding op een fluit werd geblazen, was je helaas af en werd de kring steeds kleiner. Tot er 1 iemand overbleef, een bever was de grote winnaar!

Na wat rust in de tent moesten we weer wat stoom afblazen. Met een spelletje leeuw van vlaanderen, en nog een renspel kwam de dag al weer tot het einde. De dag ging zelfs zo snel dat een welp zei: "Gaan we nu al weer naar huis?". Kun je na gaan hoe gezellig het wel niet was! Met het neerhalen van de vlag en het zingen van het Sint jorislied mocht iedereen lekker naar huis.

Komende weken

  • 20 en 21 september zijn er geen opkomsten in verband met leidingcursussen
  • 27 en 28 september zijn er wel weer opkomsten, volgens de normale tijden. (Let op! De Scouts, Explorers en leiding worden deze dag om 8.45u op het groepshuis verwacht ivm Oranje Hotel in de gevangenis)
  • 5 oktober is onze open dag van 12.00 tot 16.00 uur op ons groepshuis!


Media
Bekijk hier de foto's van het overvliegen
Bekijk hier de video's van het overvliegen

Laatste nieuws

16/09/2020, 00:02
Op zaterdag 26 september organiseert Sint Jorisgroep 5 een “Scouting Doe Mee Dag” voor iedereen die mee...
14/09/2020, 09:19
Scouting Sint Jorisgroep 5 doet mee aan de sportactie Proef de Sport. Boek bij ons een gratis proefles...
09/09/2020, 15:38
Yes! De scholen zijn weer begonnen, dus het is tijd om Scouting ook weer op te starten. Vanaf 11...

Aantal jeugdleden (4 - 21 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
86
donation thermometer
86%
Geupdate op:
16-09-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
114
donation thermometer
76%
Geupdate op:
16-09-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg