Afgelopen zondag, 23 juni, vond het jaarlijkse leidinguitje plaats. Hoewel alle leiding en vrijwilligers één grote vriendengroep is en we elkaar elke week zien, plannen we met de leiding elk jaar een leidinguitje. Als blijk van waardering naar elkaar en om een leuke dag met elkaar te beleven. Dit jaar georganiseerd door Elvira (Rikki) en Rijna (Oehoe).

Om 10 uur werden alle leiding op het groepshuis verwacht. Dat was toch wel vroeg voor een zondag ochtend!! Alle leiding en vrijwilligers kregen de opdracht om een lunchpakketje te maken en eventueel nog wat te eten als zij nog niet ontbeten hadden.

Route in de auto
Vervolgens werden auto's ingedeeld en kregen we per auto (4 auto's totaal) een tasje met hierin een hele route en noodenveloppen. Zo was de route opgesplitst in 7 delen waarbij we allemaal route technieken voor onze kiezen kregen die we onze jeugdleden ook aanleren. Kaartcoördinaten, bolletje pijltje, smiley route, noord/oost/zuid/west en een kralenroute.

Als snel gingen de groepjes op pad om de route op de juiste manier af te leggen. Nu zou je denken; joh die leiding gaat dat wel makkelijk af, want zij leren het de jeugdleden tenslotte. Nou dat ging toch wel iets anders dan je denkt! De routetechnieken die gemakkelijk lijken en vaak bij de jongere onderdelen wordt gebruikt, gingen de leiding van de oudere onderdelen toch lastiger af. (Tsja, die makkelijke routetechnieken gebruiken we toch niet voor een hike of berentocht!?!)

Onderweg kregen de groepjes diverse vragen die beantwoord moesten worden en enkele opdrachten, zoals foto's maken. Halverwege kregen we nog een lekker ijsje (hoewel het niet echt ijsjes weer was..) en werd er veel lol beleefd in alle auto's. Ondanks het verkeerd rijden hadden alle leiding het in de auto's het naar hun zin en kwamen alle auto's aan bij het einde van de route.

Plaats van bestemming
Op een weg, langs het water moesten de groepjes wachten tot iedereen aangekomen was, en vertelde de organisatoren wat ons verder te wachten stond. Het idee was om met zeilboten van een water Scoutinggroep uit Leidschendam, waarmee we connecties hebben, te gaan varen. Echter waren de weersverwachtingen voor deze dag regenachtig met veel wind waardoor de organisatie het varen moest afblazen. (echter blijft de optie om te gaan zeilen staan, en zullen we volgend seizoen alsnog met de leiding gaan varen!!!)

Als alternatief zijn we gezellig met zijn allen gaan Bowlen! Opgeslitst over 3 bowlingbanen gingen alle leiding en helpende vrijwilligers de strijd met elkaar aan om zo veel mogelijk kegels om te gooien en punten te behalen. De eindstrijd werd gespeeld door Jeroen en Ricardo (Baloe), waarbij Jeroen met 1 punt verschil van Ricardo won. Echter gaat het niet om het winnen, maar om de gezelligheid er omheen (zoals we het onze jeugdleden ook proberen te leren)

Terug op het groepshuis
Na een uurtje bowlen zijn we met zijn allen weer terug gegaan naar het groepshuis. Daar had de organisatie een heerlijke avondmaal had geregeld en we gezellig met zijn allen hebben gecourmet. Veel keuze uit vlees, salades en fruit hebben alle leiding hun buikjes volgegeten en we de dag afsloten met een leuke herinnering die de organisatie voor ons had gekocht. Een leuke sleutelhanger in de vorm van een zeilboot. Hoewel het zeilen niet doorging, blijft het een leuk vooruitzicht op het volgende leiding uitje voor het volgende seizoen en we alsnog gaan zeilen!!

Bedankt voor de organisatie!

Laatste nieuws

05/02/2021, 15:25
Goed nieuws, de fysieke opkomsten kunnen weer opgestart. Alle informatie, vragen en antwoorden vindt je...
06/01/2021, 11:49
2020 was in alle opzichten een bijzonder jaar. Er gebeurde echter in de ledenontwikkeling van Scouting...
05/11/2020, 12:51
  Bekijk hem hier! Hij is er weer! De nieuwste nieuwsbrief staat online.   Nieuwsbrief...

Aantal jeugdleden (4 - 21 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
90
donation thermometer
90%
Geupdate op:
07-10-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
118
donation thermometer
79%
Geupdate op:
07-10-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg