rrNa lange voorbereiding is het dan eindelijk zo ver. De RSW gaat van start. Op vrijdag avond gaan de organisatie en een aantal leidinggevenden van verschillende groepen richting het kampeerterrein in ’s Gravenzande om de benodigde voorbereidingen te treffen. De tenten schieten als paddenstoelen uit de grond en kan het draaiboek worden besproken onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Na een ietwat koude nacht en een stevig ontbijt komen de kinderen van de verschillende groepen langzaam binnen druppelen. Je zult begrijpen dat dit een lekker rommelig geheel is. Na dat alle 106 scouts binnen zijn  van: Rustenburg, Ds. Ferguson, Mohicanen, Be Pals, Stanley 55, Rimboejagers en Sint Jorisgroep 5, kan het feest beginnen.

Uit het niets verschijn plotseling twee holbewoners te tonele. Apap het dorpshoofd en zijn zoon Retouw. Retouw wil graag de plaats innemen van zijn vader, echter schrijven de regels voor dat een dorpshoofd een vrouw moet hebben. De scouts moeten gaan helpen in deze zoektocht door de volgende drie dingen te tonen: tietilanigiro, tchark en nevelrevo. (originaliteit, kracht en overleven). Na deze opdracht te hebben gegeven verdwijnen de holbewoners weer en kan de strijd beginnen.

DSC 5732Het eerste onderdeel  is de opbouw van tenten en keukens, wat voor de jury altijd lastig is te beoordelen vanwege de grote verscheidenheid aan materialen. Ook valt op de sommigen veel meer moeite hebben om een tent op te zetten dan anderen. De ene tent lijkt te zweven omdat de palen te lang zijn afgesteld,  terwijl de andere juist veel te laag staat.

Na het opbouwen volgt de hike. Dit jaar is het geen gewone hike, maar een zwerfhike. Dit houdt in dat er geen vaste route gelopen hoeft te worden, echter: Er zijn wel 4 verplichte posten onderweg. Bij terugkeer op het terrein is er nog tijd om de tenten en de keukens helemaal op orde te brengen voordat er gefoerageerd kan worden.

Om 17.00 uur mogen de scouts hun creativiteit loslaten op het koken. De jury neemt plaats aan een tafel en wacht rustig af wat er voorgeschoteld wordt. Het eten wordt beoordeeld op smaak en op presentatie. Helaas lukt het maar een paar patrouilles om het eten warm bij de jury te krijgen. Wel zitten er fantastische creaties bij. Na het avondeten staat er een avondspel op het programma. Er moeten kaarsjes aangestoken worden, maar daarvoor moeten wel eerst voldoende lucifers worden overgebracht. Je kunt onderweg je lucifers kwijtraken wanneer je getikt wordt, dus het kan lang duren voordat er een kaarsje aangestoken kan worden.

Na het spel is er ook nog een kampvuur. Ook hier is het enorm gezellig en de scouts zijn bijna niet te onderscheiden van de zangvogeltjes die je in de ochtend vrolijk wekken. Na het kampvuur is er nog even tijd voor een kop warme chocolademelk, maar dan is het toch echt tijd om de slaapzakken in te kruipen.

De zondagmorgen begint al vroeg met het ontbijt, dat eigenlijk niet goed te zien is vanwege de mist. Met gevulde buikjes en een doorbrekend zonnetje staat er een leuk spel op het programma. Namelijk 1 tegen 100. De bedoeling hierbij is dat er per patrouille een nummertje wordt getrokken tussen de 1 en 100. Bij dit nummer moet een strookje worden gezocht met eenzelfde nummer voordat er een vraag beantwoord kan worden. Wanneer de vraag goed is beantwoord dan komt er een kaartje met het patrouillenummer op een bord met 100 vakjes. De groep die uiteindelijk de meeste kaartjes op het bord heeft, wint het spel. Van al dat rennen krijg je enorme trek, dus wordt er no geluncht voordat de tenten en keukens afgebroken kunnen worden.

Als alles is afgebroken en opgeruimd is het tijd voor de uitreiking van de prijzen. Als iedereen aanwezig is verschijnen de holbewoners weer, Dit keer zijn ze echter niet met z’n tweeën, maar met z’n drieën. Tijdens de RSW is Retouw namelijk een holbewoners vrouw tegengekomen genaamd Adnil. De vonken sprongen direct over, dus hebben ze maar besloten om te trouwen zodat Retouw de plek van Apap  kan innemen. Alles is dus goed afgelopen en we kunnen met een gerust gevoel afscheid nemen van de drie en verder gaan met de prijsuitreiking. Per onderdeel waren er fantastische mooie prijzen te winnen. De uitslag van de onderdelen zag er als volgt uit.

KAMPEREN:
1. Stanley 55, Team Tyrex
2. Ds. Ferguson, Pinguïns
3. Be Pals, Bosgeuzen 1

HIKE:
1. Rustenburg
2. Sint jorisgroep 5, Reigers
3. Mohicanen - Leeuwen

KOKEN:
1. Stanley 55, Team Tyrex
2. Be Pals, Bosgeuzen 1
3. Ds. Ferguson, Pinguïns

SPEL:
1. Sint Jorisgroep 5, Reigers
2. Be Pals, Hummingbirds
3. Rimboejagers, Oekaboeka Clan

THEMAPRESENTATIE:
1. Stanley 55, Team Tyrex
2. Be Pals, Vliegende oliebollen
3. Sint Jorisgroep 5, Reigers

 

Na al deze prijzen te hebben uitgereikt, is het tijd om de winnaar bekend te maken. Alle 22 groepjes staan nu nog, echter wanneer je groepsnummer wordt afgeroepen mag de groep gaan zitten. Uiteindelijk wordt zo duidelijk wie de winnaar wordt. Als er nog slechts 7 groepjes staan wordt het duidelijk dat er een unieke einduitslag komt er staat namelijk van iedere deelnemende scoutinggroep nog 1 groepje. Wanneer er nog 3 groepjes staan is duidelijk wie er met de prijzen naar huis gaan.

Het podium van 2013 is de volgende:
1. Stanley 55, Team Tyrex
2. Rustenburg
3. Sint Jorisgroep5, Reigers

DSC 5852

Dit houdt in dat de Stanley55 en de Rustenburg zich mogen opmaken voor de LSW tijdens het pinksterweekend. Namens de resterende groepen vanuit de regio willen we de scouts die aan dit evenement gaan deelnemen heel veel succes wensen en hopen we dat ze vooral heel veel plezier hebben en dat er heel veel wordt bijgeleerd. Ook willen we verder alle deelnemende scouts bedanken voor een fantastisch weekend en hopen we een ieder volgend jaar weer te mogen ontmoeten tijdens editie 2014.

 rsw-2013-uitslag

 

Laatste nieuws

05/02/2021, 15:25
Goed nieuws, de fysieke opkomsten kunnen weer opgestart. Alle informatie, vragen en antwoorden vindt je...
06/01/2021, 11:49
2020 was in alle opzichten een bijzonder jaar. Er gebeurde echter in de ledenontwikkeling van Scouting...
05/11/2020, 12:51
  Bekijk hem hier! Hij is er weer! De nieuwste nieuwsbrief staat online.   Nieuwsbrief...

Aantal jeugdleden (4 - 21 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
90
donation thermometer
90%
Geupdate op:
07-10-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
118
donation thermometer
79%
Geupdate op:
07-10-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg