11,12 en 13 mei RSW ( “GAME OVER”) - Vrijdagmiddag rond de klok van 17.00 uur, verzamelt de scoutsleiding zich, samen met Jeroen, bij het groepshuis om de spullen die al zijn klaargezet in de aanhanger te laden. Als de aanhanger vol is, is het tijd voor een warme maaltijd. Na het eten komt onze voorzitter, Ton van der Zwan, langs om de aanhanger naar Staelduijn te brengen. Als de leiding is aangekomen op het kampterrein melden zij zich bij de organisatie en begint het opbouwen van het leidingkampement.

JipjannekechampagneWanneer we willen opbouwen komt er iemand van een andere scoutinggroep naar ons toe met de vraag of we niet gezellig bij hun in de tent willen slapen. Natuurlijk vindt de leiding dat niet erg, want het scheelt weer een tent opzetten. Na de briefing van 22.00 uur gaat de leiding gebroederlijk naar de tent om de RSW traditioneel te openen met de enige echte Jip en Janneke champagne. Al gauw zit men lallend en lachend in de tent te genieten van de “Jip” en van de zojuist bereidde hamburgers. Toch wordt het uiteindelijk tijd om te gaan slapen, want om 7.30 uur staat alweer het ontbijt te wachten.

 

Zaterdagochtend om 7.00 uur loopt het wekkertje af in de leidingtent. Langzaam maar zeker wordt iedereen wakker en gaat op weg naar het centrale terrein om te gaan ontbijten. Helaas blijkt bij aankomst de koffie nog niet klaar te zijn! Dat was balen, en het wachten geblazen. Na enige tijd kwam dan ook de koffie en het ontbijt op tafel en werden er nog enige voorbereidingen getroffen voor deze dag. Vanaf 9.30 uur beginnen nu de jeugdleden ook binnen te druppelen. Wanneer er een groep compleet is mogen ze zich gaan aanmelden en inschrijven. Het zal jullie niets verbazen dat de leden van Sint Joris tot de laatste behoren, want klokkijken is niet het sterkste punt van de meesten. Na de inschrijving kunnen de kinderen naar de subkampen waar ze de rest van het weekend zullen verblijven.

MarioLuigiToadPeachOm 11.00 uur staat de opening op het programma en hiervoor wordt iedereen bij elkaar geschraapt. Dit jaar hebben we bezoek van de Nintendohelden Mario en Luigi zij willen dolgraag beginnen, maar ze wachten nog op princess Peach. Het is een goed idee om haar met z’n allen te roepen, want al gauw hoort men het ronken van de motoren. Helaas is het nog niet de princes, maar wel onze kleine champignon Toad op een minibike. Gelukkig is Toad de escorte van princess Peach die vlak achter hem aankomt in haar eigen Mario-Kart. Er kan nu dus eindelijk geopend worden met het hijsen van de speciale mario vlag. Dit gebeurd door de winnaar van 2011.

Na de opening is het tijd voor het opbouwen van het kampement direct gevolgd door de Hike. Dit is ook gelijk het eerste moment van de jurybeoordelingen. Wanneer de groepjes terug zijn van de hike mag het kampement worden afgebouwd en worden als tijdvulling spellen gedaan op de subkampen. Om 17.00 uur gaan de kinderen fourageren en is het tijd voor het volgende jurymoment: Koken. De jury is het er over eens dat de kinderen dit jaar op goed niveau hebben gekookt. Er stond binnen mum van tijd bij alle groepjes een heerlijke spaghetti op tafel.

PacmanNa het eten was het afwassen geblazen wat weer direct gevolgd werd door een spel. “levend pacman” werd een heel chaotisch spel wat bijna niet te volgen was. De groep werd in tweeën gesplitst. De ene helft werd pacman en kreeg hiervoor een staart tussen de broekriem en de ander helft werd spookje waarvan de voeten aan elkaar werden gebonden. Rondom het speelveld hingen de bomen vol met stippen die door pacman moest worden gepakt. Pacman moest echte wel goed opletten dat zijn staart niet werd afgepakt door de spookjes,want dan was het direct “GAME OVER”. Wanneer alle staarten waren afgepakt werd er afgefloten en werd er een puntentelling gemaakt. Natuurlijk speelden we het spel twee keer zodat een ieder beide rollen had vervult. Na dit vermoeiende spel was het tijd om wat uit te rusten. Dit gebeurde natuurlijk op de scouting wijze: Bij het kampvuur met zang en muziek. Om 22.00 uur was het tijd om de tanden te poetsen en naar bed te gaan, maar er moest wel eerst wat chocomelk genuttigd worden en daar mag de cake niet bij ontbreken.

Ook de leiding maakt het niet te laat en gaat al snel nadat de kinderen naar de tent zijn gegaan richting hun tent. Natuurlijk word er eerst nog gewerkt aan de dagelijkse dosis Jip, maar vanwege de lage temperatuur besluit men al vlug om de slaapzakken op te zoeken.

AngrybirdsVandaag, zondag, start de dag natuurlijk met het ontbijt, maar heel veel tijd hebben de kinderen hier niet voor. Gelijk na het ontbijt staat de thema presentatie op het programma. De jury wordt overdonderd door de verschillen in de presentaties en heeft het daarom niet heel makkelijk. Uiteindelijk is er wel een winnaar uitgekomen, maar het lag heel erg dicht bij elkaar. Nu is er eindelijk een momentje rust om de tassen in te pakken, maar ook dit duurt niet lang. Er staat alweer een volgend onderdeel op het programma, namelijk: een postenspel. Er moeten in totaal 11 dingen worden gedaan door iedere groep. Tetris, Angry-Birds, woordraadsels, schietspellen, racespellen en een eigen facebook pagina creeeren. Teveel om op te noemen eigenlijk. Met veel enthousiasme gingen de groepjes alle posten af . Aan het eind van het spel werd meteen het terrein goed schoon geveegd en was het tijd voor de lunch. Na de lunch begon het laatste juryonderdeel, namelijk het afbreken en opruimen van het kampement. Het ene groepje ging wat sneller dan de andere, maar over het algemeen was iedereen op tijd klaar met afbreken.

AppelkruimeltaartNa een kortstondig juryberaad werd al gauw een top 3 van de RSW bepaald en was ook duidelijk welke subprijzen er naar welk groepje gingen. Zowel de eerste als de tweede plaats overall ging naar de Mohicanen. De derde plaats bleef over voor en groepje van de Rustenburggroep. En toch was er een feestje te vieren. Namelijk de 1e plaats op het onderdeel Hike werd in de wacht gesleept door de patrouille van Jurre. En dat was niet de enige reden, want we hadden ook een jarige in ons midden. David was de gelukkige die mocht trakteren op taart zonder dat hij hier iets vanaf wist.

Wat de leiding betreft was het een heel geslaagde RSW en zijn we er volgend jaar gewoon weer bij. Hopelijk zijn de kinderen net zo enthousiast en willen ook zij weer mee doen volgend jaar.

Benieuwd naar de totale uitslag? Bekijk hem hier
Om de foto's te bekijken klikt u hier!

Laatste nieuws

03/07/2020, 11:09
Helaas moest Scouting Sint Jorisgroep 5 haar superronde uitstellen omdat Koningsdag gecanceled werd...
16/06/2020, 11:15
Beste ouders, verzorgers en leden, Superronde lichtjesspel verkoop Begin maart ontving uw zoon/dochter...
16/05/2020, 12:41
Allereerst willen wij u bedanken voor het gestelde vertrouwen. We hebben de overgrote meerderheid van...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
89
donation thermometer
89%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
119
donation thermometer
79%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg