Het is feest vandaag, want het is Koninginnedag. Zoals ieder jaar staat ook vandaag weer de Tivoli op het programma. Iets anders dan andere jaren, maar zeker niet minder gezellig. De leiding begint al om 7 uur met het opbouwen van de tenten en het inrichten daarvan. Een ieder is goed gehumeurd en dat heeft ook een hele positieve uitwerking op het weer. Met een stralende zon en een hele hoop vrolijke ouders met nog enthousiastere kinderen konden we van start.

 

Op het zogeheten kinderplein werd het al gauw duidelijk dat er een grote toeloop zou komen. Vanaf de opening tot aan het sluiten om 16.00 uur zijn er continue kinderen bezig geweest met: bootje hengelen, ballondarten, schminken, sjoelen om een hoekje en nog veel meer leuke spelletjes. Er was zelfs een echte “ limonade koe”. Bij binnenkomst kreeg ieder een mooie stempelkaart bij de informatiekraam en kreeg aan het einde een leuk cadeautje mee naar huis als zij deze stempelkaart invulden.

Ook het terras bij het lichtjes spel zat snel vol en bleef ook tot na vieren flink bezet. De allermooiste prijzen werden weggegeven aan de gelukkige winnaars. Ook was er dit jaar een unieke ronde met waardebonnen (Pannenkoeken eten, avi fauna , verschillende musea en ga zo maar door).

De poffertjes vonden natuurlijk ook weer gretig aftrek. De gehele dag hebben de mensen in rijen staan wachten voor een portie van deze lekkernij. Bij de buren van de “kantine koud” was het niet minder druk. Ook hier stonden de mensen te dringen om hun dorst te kunnen lessen en hun koters van het nodige snoepgoed te voorzien. De haringkraam was dit jaar aangevuld met zure bommen en dat was duidelijk geen slecht idee. Zowel de haringen als de zure bommen verdwenen al gauw in de voorbijgangers magen.

De suikerspin stond iets meer afgelegen, maar dat maakte helemaal niets uit. Ook voor deze tent stond er een watertandende kindermassa die wel zin had in zo’n lekkere zoete lekkernij. Natuurlijk mocht ook dit jaar het servies van oma worden kapot gesmeten. Heuse competities werden er van gemaakt. Wie heeft het meeste kapot gesmeten met zijn drie af te vuren projectielen? Een hoop gejuich en enthousiaste spelers hebben weer voor een vermogen aan oud servies naar de “eeuwige afvalberg” weten te verbannen. Van al dat gegooi en gesmijt krijg je natuurlijk enorme honger, dus schuif je een plekje op om de lekkerste broodjes van het Belgischplein te kopen. De ballen, frikadellen en rookworsten waren niet om aan te slepen. Het was dus ook niet verwonderlijk dat bijna alle 1200 broodjes zijn verkocht.

Nieuw dit jaar, net als het kinderplein trouwens, was “Hetty’s Koffiecorner”. Bij Hetty haal je overheerlijke verse koffie, met of zonder koek. Ook kocht je hier de overheerlijke koninginnen cupcakes. Deze mooie creaties zijn handgemaakt door Elvira en Rijna.

Kortom: Het was een super dag. En hiervoor willen we ook een ieder bedanken die zijn of haar steentje hieraan heeft bij gedragen. We kijken al uit naar 2013 en hopelijk een net zo zonnige Tivoli.

Foto's
U kunt de foto's van deze dag bekijken via deze link

Laatste nieuws

03/07/2020, 11:09
Helaas moest Scouting Sint Jorisgroep 5 haar superronde uitstellen omdat Koningsdag gecanceled werd...
16/06/2020, 11:15
Beste ouders, verzorgers en leden, Superronde lichtjesspel verkoop Begin maart ontving uw zoon/dochter...
16/05/2020, 12:41
Allereerst willen wij u bedanken voor het gestelde vertrouwen. We hebben de overgrote meerderheid van...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
89
donation thermometer
89%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
119
donation thermometer
79%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg