7 april 2012 - De leiding druppelt rond 10 uur ’s morgens het groepshuis binnen. Rustig even bijkletsen, een kopje koffie en dan de aanhangers inladen om richting het Westbroekpark te gaan voor de Open Dag. Het begon allemaal somber met hier een daar regen, maar in het Westbroekpark aangekomen, geen druppel meer te bekennen! (ja, in het water, maar gelukkig niet vanuit de lucht!)

 

De aanhangers komen één voor één aan in het Westbroekpark en het uitladen is al snel begonnen. Met grote trots zette de leiding grote party tenten neer die we via sponsoring hebben verkregen! Namelijk via het fonds 1818. We zijn daar het fonds hartstikke dankbaar voor aangezien deze mooie partytenten voor vele activiteiten gebruikt kan gaan worden!

Langzaam begint het terrein vorm te krijgen voor de open dag en druppelen de nieuwsgierige kinderen al binnen. Al snel staan er een boel van kinderen en ouders langs de waterkant aangezien we via een scoutinggroep uit Leidschendam (Scouting Satoko Kitahara) kano's hebben geregeld. Één voor één krijgen alle kinderen de kans om in een kano te stappen en een rondje te kanoën, of om het lastiger te maken, badeentjes op te vissen.

Uiteraard was er meer te doen dan alleen kanoën. Zo konden de creatievelingen onder ons lekker aan de gang gaan met knutselen aan de knutseltafel. Een mooie paaskip met verf, een paashaas inkleuren, je eigen paasdomino maken of een kipmobiel.

 

 

Voor wie mooi geschminkt wilde worden, kon aan de tafel ernaast aanschuiven om omgetoverd te worden tot een spiderman, tijger, prinses of andere mooie omtoveringen.

 


Enkele van onze scouts zijn aan de slag gegaan met het pionieren van een vlot. Toch wel lastig, want het is lang geleden dat de scouts vlot hebben gevaren, en aan pionierwerk valt ook nog wel wat op te schroeven.

 

 

Want 2 scouts dachten namelijk gezellig te gaan zwemmen, nouja zwemmen.. ze hadden de knoop gewoon niet goed vast gemaakt. Dat resulteerde uiteraard tot een hilarisch moment waar ieder uiteraard hard om kon lachen!

 

Ook teamwork stond op het programma. Zo was er namelijk een A-frame gepionierd waarbij iemand op de A moest gaan staan, en met behulp van trekken aan touwen en een goede samenwerking, kon het A-frame van punt A naar punt B lopen. Spannend om te zien/doen, en toch ook heel zwaar!

Als afsluiter hebben we met alle kinderen nog het spel Leeuw van Vlaanderen gespeeld. Een spel waar je van lijn A naar lijn B moet rennen, zonder door de leeuwen in het midden opgetild te worden.

Al met al vonden wij als leiding het allemaal een hele gezellige dag waarbij we veel nieuwe kinderen hebben gezien die gezellig zijn komen kijken. We hopen dan ook dat zij het leuk vinden om een keertje bij ons te komen kijken tijdens onze normale opkomsten. Dat kan weer vanaf mei, aangezien de aprilmaand vol met speciale opkomsten tijdens de duinenmars, Sint Jorisdag en de Tivoli op koninginnedag.

Als laatste willen we nogmaals iedereen bedanken voor het helpen, en uiteraard ook fonds 1818 voor de sponsoring van deze gehele dag en de partytenten!!

Tot snel!

Foto's
Wilt u nog de foto's van deze dag bekijken?
» Dat kunt u hier!

Laatste nieuws

03/07/2020, 11:09
Helaas moest Scouting Sint Jorisgroep 5 haar superronde uitstellen omdat Koningsdag gecanceled werd...
16/06/2020, 11:15
Beste ouders, verzorgers en leden, Superronde lichtjesspel verkoop Begin maart ontving uw zoon/dochter...
16/05/2020, 12:41
Allereerst willen wij u bedanken voor het gestelde vertrouwen. We hebben de overgrote meerderheid van...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
89
donation thermometer
89%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
119
donation thermometer
79%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg