Avonturen in Baarn

Scouts 1Zaterdag 9 juli was het zo ver! Het zomerkamp van de Scouts kon gaan beginnen. Alle scouts verzamelde zich op het groepshuis met hun bagage en fiets en vertrokken richting Baarn. Een kampterrein die nog onbekend was bij de leiding, maar een hele mooie en bosrijke omgeving.

Aangekomen op het terrein moest natuurlijk de vrachtwagen worden uitgeladen. Alle spullen werden naar ons kampeerveldje gebracht, wat toch best een stuk lopen is. Na een lunch, kozen de vier patrouilles elk een hoek om het kampement voor een week op te bouwen. Een tent en een gepionierde keuken werd het verblijf voor een week!

Na de opbouw van het kampement werd er heerlijk gezamelijk gegeten, namelijk een lekker broodje hamburger. 's Avonds hebben we nog lekker rond het kampvuur gezeten en een nachtspel gedaan waarbij de scouts moesten zorgen dat ze niet afgeschenen werden. Met maar lieftst 17 scouts en 5 man leiding zijn we het super kamp begonnen in baarn. Lees onderstaand per dag verder hoe leuk het kamp was!

Zondag
De zondag staat vrijwel altijd in het teken van het bouwen van de keuken. Van hout en touw werd een bouwwerk gepionierd waar de scouts de gehele week aan kunnen koken en eten. Er worden spelletjes gespeeld aan tafel en altijd veel lol gemaakt. De scouts zijn de hele dag zoet geweest om het bouwwerk in elkaar te zetten. Patrouilles die al eerder klaren waren met hun keuken, hebben de andere patrouilles goed geholpen!

Scouts 2Maandag
Na een lekker ontbijt zijn we ons klaar gaan maken om op pad te gaan. We gingen namelijk per fiets richting Amersfoort. Daar hebben we helmen opgedaan en een klimtuig aangetrokken. We mochten namelijk tussen de trouwen klimmen. Zo was er een een tokkelbaan en een vrije val waar we allemaak mee mochten doen! Een goed gevulde ochtend en velen hebben hun angsten op hoogte overwonnen. Wat een bikkels die scouts!

Na het klimmen, kregen de scouts de opdracht om een levend Monopoly spel te spelen op de fiets. De scouts kregen een kaart met allerlei locaties tussen Amerstfoort, Baarn en Hilversum. Ook kregen de scouts diverse opdrachten. Op de locaties moesten de scouts diverse opdrachten uitvoeren waarvoor zij punten konden verdienen. Welke patrouille kon de meeste punten verzamelen?

Terug op het kampterrein kookte de patrouilles zelf heerlijke broodjes shoarma. Lekker smullen dus! 's Avonds hebben we rond het kampvuur een spelletje Wie ben ik? gespeeld. Iedereen kreeg een kaartje met een naam op zijn/haar voorhoofd geplakt. Door middel van vragen stellen, moest iedereen raden wie hij/zij was. Dit bleek toch niet zo heel gemakkelijk te zijn, maar zorgt wel voor veel hylarische momenten en veel gezelligheid.

Scouts 7Dinsdag
Op dinsdag gingen de scouts op Hike. De scouts gingen per patrouille, te voet op pad. Met behulp van diverse route technieken liepen de scouts door de bossen richting Hilversum. Halverwege de hike kwamen de scouts de leiding tegen op een groot grasveld. Hier kreeg iedereen een lekker croissantje, chocoladebroodjes en nog meer lekkers. Helaas was het weer vandaag iets aan de koude kant, anders hadden we nog in het watertje kunnen afkoelen!

Terug op het kampterrein kon iedereen nog gezellig spelletjes spelen alvorens er weer gekookt moest worden. Er werden heerlijke pannenkoeken gebakken en ja, ook bij de scouts hoort daar dan een poedersuikergevecht bij! Na het avondeten werd er nog een spelletje Levend Tetris gespeeld. In het pikken donker, anderen aftikken en zo veel mogelijk kaartjes naar de overkant brengen om zo veel mogelijk rijen vol te krijgen in het Tetrisspel.

Scouts 6Woensdag
Woensdag schijnt altijd de dip-dag te zijn en dus tijd voor een dagje uit! Zo zijn we op de fiets gestapt richting het zwembad in Baarn. Maar, je kan al behoorlijk nat zijn voordat je het zwembad in springt. We waren nog niet 1 minuut op de fiets onderweg, of het begon al kei hard te regenen. Schuilen had ook geen zin, het bleek nog lang door te regenen. We zijn naarom snel door gefietst richting het zwembad en konden daar van het warme water genieten. Een glijbaan, groot zwembad, bubbelbad en veel vertier zorgde voor een gezellige zwemtijd. Na het zwemmen nog een lekker patatje en terug naar het kampterrein gefietst.

Scouts 8's Avond shebben we nog een spel "Wedden dat". De deelnemers kregen om beurten een opdracht. De patrouilles moesten bedenken of de deelnemer een opdracht wel/niet kon uitvoeren en moesten hierop munten inzetten. Had je goed gegokt, dan werden je munten verdubbeld. Had je fout gegokt? Dan moest je de munten helaas inleveren. Wie heeft aan het einde van de avond de meeste munten?

Scouts 9Donderdag
Op het kampterrein is een Scoutshop aanwezig. Dat heeft voor een aantal scouts al voor een lege portemonnee gezorgd, aangezien vele scouts graag een zakmes wilde hebben. De scouts die nog wel wat budget over hadden, gingen gezellig mee naar Baarn. Daar was het mogelijk om nog wat winkels te bezoeken en leuke dingen te kopen. Baarn is niet zo groot als Den Haag, dus zijn we er niet lang geweest.

Bij terugkomst op het kampterrein, werden er workshops gehouden. Zo werden er dasringen geknoopt van paracords, gingen de patrouilles aan de slag met flesraket schieten, mochten de scouts over een apenbrug klimmen en werd er een wedstrijdje Pijl & Boog schieten gehouden.

Scouts 11's Avonds hebben hebben we nog heerlijk primitief gekookt. Cola kip! Stop diverse ingredienten, kipfilets of kippenpoten en cola in een grote pan boven een kampvuur, laat het lang sudderen en je hebt een verassend en heerlijk gerecht. We stonden allemaal verteld hoe lekker het was!

Scouts 12Vrijdag
Dan komt toch echt het kamp alweer bijna op zijn einde. De laatste volledige dag is aangebroken en dat betekend dat we altijd al heel veel opruimen. De keukens worden afgebroken, diverse overkappingen gaan weg en we proberen al zo veel mogelijk spullen in de vrachtwagen te laden zodat we de volgende dag vlot weg komen.

Scouts 13Scouts 14Een dag opruimen gaat best veel tijd in zitten. Zo kwamen we al snel op het tijdstip van avondeten waarbij iedereen lekker kon BBQ-en. Heerlijk napraten over alle leuke momenten tijdens het kamp en de ontsteking van de fakkel die Albert had gemaakt van diverse sisaltouwtjes die bij de afbraak van het kampterrein verzameld zijn. Met nog een gezellig kampvuur, vele verhalen, liedjes op de gitaar, gekke dansjes, toneelstukjes, sketches en veel lol, ging de laatste avond het kamp nog erg lang door!

Zaterdag
Helaas, vandaag gingen we toch echt naar huis. De laatste spullen werden in de vrachtwagen en aanhanger geladen, de ouders kwamen ons ophalen en terug op het groepshuis werden alle spullen opgeruimd en tenten opgehangen om te drogen.

Het was een fantastisch kamp en we hebben erg genoten.

Scouts: Albert, Gylianto, Elly, Louanne, Jeanne, Thibault, Paul, Stefan, Servane, Lise, Fiona, Eloïse, Ivan, Wouter, Colin, Wolf en Ruben. Bedankt voor het leuke kamp!

Leiding: Chriss, Stanley, Laura, Richard en Nick. Jullie hebben er weer een onvergetelijke tijd van gemaakt!

Meer kampfoto's staan binnenkort op deze website!

Scouts 5

Laatste nieuws

03/07/2020, 11:09
Helaas moest Scouting Sint Jorisgroep 5 haar superronde uitstellen omdat Koningsdag gecanceled werd...
16/06/2020, 11:15
Beste ouders, verzorgers en leden, Superronde lichtjesspel verkoop Begin maart ontving uw zoon/dochter...
16/05/2020, 12:41
Allereerst willen wij u bedanken voor het gestelde vertrouwen. We hebben de overgrote meerderheid van...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
89
donation thermometer
89%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
119
donation thermometer
79%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg