De Bevers in het Dino Onderzoekscentrum

De Bevers verzamelden in het Dino Onderzoekscentrum waar de Dino-onderzoekers de Bevers welkom heetten. Omdat we snel weg moesten gingen we in het park picknicken. Na de picknick gingen we op speurtocht en leerden we allemaal soorten Dino’s kennen. De Bevers kregen onderweg ook allemaal een button. Na een lange tocht door park, bos en langs de duinen kwamen we aan bij het strand van Kijkduin. Hier hadden de onderzoekers een echt dinosaurus skelet gevonden. Maar deze lag nog helemaal onder het zand. De Bevers moesten dus helpen om het skelet op te graven. Dit lukte voor een groot deel en met de gevonden botten hebben we geprobeerd het skelet volledig te maken, maar of dit nu echt gelukt was?

Als bedankje voor het harde werken en omdat de Bevers aardig trek hadden gekregen hadden de Dino onderzoekers geregeld bij de lokale Pizzeria dat de Bevers zelf Pizza’s mochten maken. Dit was natuurlijk hartstikke spannend en alle bevers mochten zelf bepalen wat er op de Pizza werd gedaan en hoe dit er uit kwam te zien. Zo hadden we ook een aantal lachende pizza’s.

De buikjes waren vol met pizza en limonade en het werd tijd om naar het onderzoekscentrum (groepshuis) terug te gaan.

Hier aangekomen werden de bedden in orde gemaakt en mochten de Bevers even vrij spelen. Tot slot van de dag werd eer een echte Dinosaurusfilm gekeken en kregen de Bevers ondertussen nog een lekker broodje knakworst. Hierna werd het toch echt tijd om naar bed te gaan.

Na een goede nachtrust kregen de Bevers ’s-ochtends de traditionele “Beverboterham”. Toen deze naar binnen was gewerkt konden we vol goede moed aan de dag beginnen. De dag begon goed, want er kwam bericht dat er in de buurt Dinosaurus-eieren waren gevonden. De Bevers gingen natuurlijk direct op onderzoek uit en gingen naar de plek waarvan werd gezegd dat er eieren gevonden waren. De Bevers vonden inderdaad een aantal kleine dino-eieren maar ook een aantal kippeneieren. Maar ook twee grote eieren, waarvan we nog niet wisten wat er in zat ?

Met alle gevonden eieren terug naar het onderzoekscentrum. En hier zei de kookstaf dat een aantal gewoon kippeneieren waren en dat ze daar wel raad mee wisten. Maar dat werd wel duidelijk bij de lunch?

De Onderzoeker ging met de 2 grote eieren in het laboratorium, en na een heleboel vreemde geluiden kwam er opeens een gegrom uit het laboratorium. Na enige tijd ging de deur open en kwam de onderzoeker samen met 2 echte dinosaurussen naar buiten. Een grote en een kleine. De bevers mochten eerst met de Grote Dino spelen, en zelfs voeren en op zijn rug zitten. En de dino vond dit zelf ook wel leuk en fijn, tenminste aan zijn zachte knorren te horen. Met de kleine dino zijn de bevers aan tafel bezig geweest. Ook deze werd te eten gegeven en geaaid en zelfs gespeeld met touw.

De kookstaf kwam als verrassing met pannenkoeken, want dat kan natuurlijk heel goed met kippeneieren gemaakt worden. De bevers hebben dan ook heerlijke naturel, spek of kaas pannenkoeken verorberd.

Na deze heerlijke lunch was er opeens een probleem, de eieren hadden schijnbaar een straling bij zich waardoor de Bevers mogelijk ook dinosauriërs werden ? Maar dat mocht natuurlijk niet gebeuren. Elke bever werd gecontroleerd maar helaas, het was al te laat. Alle bevers hadden al een dinosaurus-staart gekregen.

Toen maar kijken of de bevers al echte dinosauriërs waren, we gingen dino-eitje trap doen en kijken of we al konden brullen als dino’s. Tot slot hebben we het laatste ei kapot geslagen met een stok, om te kijken wat daar dan in zat. En hier zaten mooie badges in voor op het uniform.

Het weekend zat er bijna op, maar nog niet helemaal. Want aan het einde werd Rebbel geïnstalleerd als lid van de Sint Jorisgroep.

Hierna werden alle bevers door hun ouders mee naar huis genomen, en aan de foto’s te zien hadden onze avonturen veel indruk gemaakt. Want alle bevers waren hartstikke moe en lagen al snel op de bank te slapen.

Meer kampfoto's staan binnenkort op deze website!

Laatste nieuws

03/07/2020, 11:09
Helaas moest Scouting Sint Jorisgroep 5 haar superronde uitstellen omdat Koningsdag gecanceled werd...
16/06/2020, 11:15
Beste ouders, verzorgers en leden, Superronde lichtjesspel verkoop Begin maart ontving uw zoon/dochter...
16/05/2020, 12:41
Allereerst willen wij u bedanken voor het gestelde vertrouwen. We hebben de overgrote meerderheid van...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
89
donation thermometer
89%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
119
donation thermometer
79%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg