Wat spannend, het eerste weekend van de Bagheerahorde van dit seizoen (2011 - 2012). Het weekend is begonnen met lekker voetballen met Junior.

Toen alle welpen er waren hebben we geopend, waarna we zelf mochten bedenken wat we wilden gaan eten. De ideeën waren nogal verschillend: pizza, pasta of zelf patat maken... De strijd om wat we gingen eten werd groots 'uitgevochten' tussen de patatjes of pizza maken. De winnaar van deze eet-strijd was uiteindelijk toch Pizza..

Maar dan moet je ook nog bedenken wat lekker is op de pizza; zijn dat olijven en salami, of toch ham, kaas en paprika? Omdat we wisten dat er meerdere pizza's moesten worden gemaakt hebben we allerlei lekkere dingen gekozen om op de pizza's te doen, maar die moesten we natuurlijk wel nog even gaan kopen. Dus zijn we met zijn allen naar de supermarkt gegaan, om de spullen voor de pizza's en het toetje te halen.


Terug op het groepshuis zijn we zelf de pizza gaan make. Terwijl Kigo de oven aan het voorbereiden was, waren de welpen met Junior en Baloe alle dingen voor de pizza's aan het snijden.


Toen we eindelijk aan tafel mochten, waren de pizza's erg lekker en goed gelukt! Maar natuurlijk kan niet alles goedgaan, want Junior was bij het lekkere VlaFlip toetje nogal vies bezig. Zij ging elke welp even helpen met eten.


Na het eten zijn we de bedden gaan klaarmaken, om daarna een spannende tocht door het bos gaan lopen. We moesten de zaklamp meenemen en een spoor volgen. Onderweg zijn we opdrachten tegen gekomen, allemaal van de Junglebook figuren. Elk figuur heeft een eigen opdracht, sommige makkelijk en anderen moeilijk.


Terug bij het groepshuis hebben we nog de film RIO gekeken, niet iedereen heeft het einde van de film gehaald. Vermoeiend hoor zo'n weekend! Zondagochtend waren we pas om 08.30u wakker en hebben we bedden-opruim-disco gehad. Dus een lekker muziekje bij een 'vervelend' klusje.


Na het opruimen van de bedden was het tijd voor ontbijt en daarna hebben we een lijnenspel gespeeld. Je moest bij dit spel luisteren en rekenen tegelijk. Dat was best moeilijk maar ging heel goed. Na het reken-lijnenspel hebben we een sportief memory gespeeld, waarbij je een kleur en een voertuig moest onthouden. Dit was erg leuk!


In de middag hebben de welpen met Kigo gepionierd, pionieren is bouwwerken maken met hout. De scouts doen dit met grote palen, maar wij deden dit in een kleine versie met satestokjes en garen. Dat is erg lastig, want je moet eerst bedenken wat je wilt maken maar je moet ook de knopen die we hebben geleerd in het heel klein te leggen. Dat was toch nog best lastig, zeker omdat we allemaal werden afgeleid door Baloe en Junior die gek aan het doen waren met kaarsvet. Dat mag natuurlijk niet, maar wel erg interessant.


Helaas was het na het mini-pionieren alweer tijd om naar huis te gaan. Het einde van een super leuk weekend.

Laatste nieuws

06/04/2020, 16:00
Beste leden, ouders, verzorgers en geinteresseerden, Koningsdag 2020 Wegens de maatregelen rondom...
11/03/2020, 15:03
GECANCELD! Op zaterdag 21 maart bieden de Welpen een taart aan aan de gemeente Den Haag. Dit doen zij in...
03/02/2020, 11:48
Al meer dan 90 jaar komen bij Scouting Sint Jorisgroep 5 veel kinderen iedere week bij elkaar om een...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
88
donation thermometer
88%
Geupdate op:
04-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
117
donation thermometer
78%
Geupdate op:
04-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg