Zaterdag 4 februari is het dan zo ver! Maar liefst 22 patrouilles van 8 haagse scoutinggroepen deden mee aan deze regionale hike. Onze scouts deden met 22 kinderen, opgesplitst in 4 patrouilles mee; Arenden, Panters, Tijgers en Bevers.

 

(Lees verder onder de foto)

 

We startte vanaf 19:00 bij Scouting de Wegelaer. Hier kregen we de instructies voor onderweg, de eerste routebeschrijving en werd er nog een leuke groepsfoto gemaakt voor vertrek! Vanaf het clubhuis liepen de scouts met behulp van een stripkaart (routetechniek) richting de Watertoren in de Scheveningse Duinen. Hier kwamen ze al de eerste post tegen waar we iets lekkers te snoepen kregen.

 

Het tweede deel liepen we een blinde vlek (routetechniek) vanaf de watertoren naar de wassenaarseslag. Op de kaart waren punt A en punt B gemarkeerd. Daar tussen was door een vlek veel van de paden in de duinen niet zichtbaar. We moesten dus zelf op zoek naar de juiste locatie. 

 

Op de volgende post bij de wassenaarseslag in Wassenaar kregen we een lekker broodje worst waar ook onze eigen leiding stond. Een grote rode tent was goed zichtbaar in de duinen en kon dus ook niet missen. Na een warm broodje worst naar binnen gepeuzeld te hebben, liepen de scouts met behulp van een oleaat (routetechniek) naar de één na laatste post. Het was één rechte weg, maar leidde ons wel naar de soeppost.

 

Het laatste deel van de route naar onze overnachtingsplek was een bolletje-pijlje route. Onze groepjes liepen allen heel snel door en waren allemaal voor middernacht op het groepshuis van scoutinggroep van Woesik in Wassenaar. Daar moesten we onze spullen bijeen zoeken en een plekje zoeken om ons matje en slaapzak neer te leggen.

 

Het duurde nog lang voor de laatste groepjes binnen kwamen, daarom konden we nog lekker met elkaar kletsen! Het beloofde een lange nacht te worden met voor sommige weinig/geen slaap. De leiding legde hun matjes en slaapzakken pas om 3 uur 's nachts neer!

 

De volgende ochtend werden we om 8 uur alweer gewekt door de organisatie. Tijd om de tas in te pakken en ruimte te maken om te ontbijten. Na het ontbijt mochten we buiten nog lekker ravotten en hielpen enkele van onze scouts mee met opruimen en corvee.

 

Het weekend kwam aan zijn einde, wat betekende dat er nog iets belangrijks op zich liet wachten. Namelijk de prijsuitreiking! We kregen te horen dat één van onze groepjes in de top 3 was geeindigd.. Maar welk groepje en op welke plek? Het werd steeds spannender en eindigde met een gejuich, want de patrouille van de Panters gingen met de wisselbeker naar huis! Gefelicieerd meiden; Servane, Lise, Meike en Paris. Een heel jaar lang mogen we de wisselbeker in ons groepshuis zetten en wordt de naam op de beker gegrafeerd.

 

 

Laatste nieuws

03/07/2020, 11:09
Helaas moest Scouting Sint Jorisgroep 5 haar superronde uitstellen omdat Koningsdag gecanceled werd...
16/06/2020, 11:15
Beste ouders, verzorgers en leden, Superronde lichtjesspel verkoop Begin maart ontving uw zoon/dochter...
16/05/2020, 12:41
Allereerst willen wij u bedanken voor het gestelde vertrouwen. We hebben de overgrote meerderheid van...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
89
donation thermometer
89%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
119
donation thermometer
79%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg