Zaterdag doen de Bevers, Welpen, Scouts en Explorers mee met de 1e Scout-it-out van de Regio Den Haag. Kom jij ook?!? Als het goed is hebben alle leden hierover informatie ontvangen over verzameltijden en plekken.

Persbericht:

 

Scouting Den Haag opent zomerseizoen groots met scouts in Centrum

Op 17 mei staat het centrum van Den Haag geheel in het teken van Scouting met de eerste Scout it Out!. Met diverse activiteiten als Levend Tafelvoetbal en Mini Pionieren, tovert Scouting Den Haag de Hofplaats tussen 13:30u en 16:00u om in een heus activiteitenplein voor ieder die op zoek is naar een uitdaging. Voor nog eens 800 scouts in alle leeftijden wordt een grote speurtocht georganiseerd door de gehele binnenstad. De scouts gaan gezamenlijk op zoek naar alle letters en woorden die nodig zijn om de kist van de piraat open te krijgen. Ook wethouder Karsten Klein zal aanwezig zijn om het belang van Scouting in Den Haag te benadrukken.

Om de Scout it Out! mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van de tientallen vrijwilligers die zich op wekelijkse basis inzetten voor Scouting. “Tijdens een evenement als dit zie je weer hoeveel vrijwilligers zich inzetten voor onvergetelijke activiteiten voor kinderen”, zegt HansBert Griffioen, voorzitter van Scouting Regio Den Haag, apetrots. De 19 scoutinggroepen in regio Den Haag verzorgen wekelijks uitdagende activiteiten aan meer dan 1300 leden. Griffioen: “De activiteiten die binnen Scouting worden aangeboden zijn allemaal gericht op de ontwikkeling van de kinderen. Plezier staat bij die activiteiten natuurlijk altijd voorop.”

Initiatiefnemers van de Scout it Out!, Lillianne Groottens en Marc Gerner, hebben er alle vertrouwen in dat het soepel zal verlopen. “Bij Scouting zijn we gewend om evenementen en activiteiten te organiseren. Die ervaring hebben we gebruikt bij de organisatie van de Scout it Out!”, aldus Groottens. Voor kinderen die nog geen lid zijn van Scouting is het evenement bij uitstek geschikt om de mogelijkheden te bekijken en het gevoel van Scouting te kunnen ervaren. Ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Kortom: voor iedereen de kans om een middag vol uitdagingen en plezier te beleven.

Laatste nieuws

05/02/2021, 15:25
Goed nieuws, de fysieke opkomsten kunnen weer opgestart. Alle informatie, vragen en antwoorden vindt je...
06/01/2021, 11:49
2020 was in alle opzichten een bijzonder jaar. Er gebeurde echter in de ledenontwikkeling van Scouting...
05/11/2020, 12:51
  Bekijk hem hier! Hij is er weer! De nieuwste nieuwsbrief staat online.   Nieuwsbrief...

Aantal jeugdleden (4 - 21 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
90
donation thermometer
90%
Geupdate op:
07-10-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
118
donation thermometer
79%
Geupdate op:
07-10-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg