Op zaterdag 1 en 2 februari liepen onze scouts de jaarlijkse Berentocht mee. Deze Berentocht is een evenement die regionaal wordt georganiseerd waarbij andere scouts uit Den Haag ook aan deelnemen. 85 scouts liepen gezellig mee waarvan 8 scouts van de Sint jorisgroep 5.

 

Nick, David, Cameron, Ivan, Albert, Servane, Lise en Eloïse kwamen om 19.00 uur bij Meijendel aan waar zij zich konden inschrijven. Hier ontvingen de deelnemende groepjes een route omschrijving en uitleg hoe zij punten konden verdienen voor de wisselbeker die de groepjes dit jaar konden winnen.

 


Bewapend met warme kleding, goede schoenen en een rugzak met wat lekkers gingen de scouts op pad. Al snel bleek dat er meerdere groepjes de verkeerde afslag op een rotonde had genomen, waaronder ook het groepje van de Sint Jorisgroep 5. Maar niet getreurd, hiermee waren zij slechts 1 van de 10 groepjes die dezelfde fout had gemaakt.

 

Met een stukje achterstand, liepen de scouts gezellig verder van post naar post naar post. Limonade, broodje worst, warme chocomelk en soep gingen er goed in om alle scouts warm te houden. 

 

De scoutsleiding van de Sint Joris heeft dit jaar de route voor de Berentocht uitgezet en de hele organisatie van de tocht geregeld. Hierdoor reden zij rond in auto's en was het goed te zien dat alle groepjes het erg gezellig hadden onderweg, zo ook onze scouts.

 

Na heel wat uurtjes lopen, en verdwaald te zijn in een wijk waarbij je alleen maar rondjes loopt, kwamen de 8 scouts aan op een groepshuis in Voorburg. Hier konden zij hun matje en slaapzak uitrollen om de nacht door te brengen. Echter bleek dit een lange nacht, aangezien er nog een aantal opstandige scouts uit andere groepen waren die nog voor wat overlast zorgde voor de rest. Toen eindelijk iedereen stil was kon er nog wat uurtjes geslapen worden.

 

De volgende ochtend klonk al snel geluid vanuit de slaapzalen waarna er buiten nog aan ochtend gymnastiek werd gedaan. Hierna werden alle slaapspullen opgeruimd en de tafels klaargezet voor een ontbijt. Na de prijsuitreiking, waarbij een groepje meiden van een andere groep de wisselbeker wonnen, hebben we buiten het weekend afgesloten met een potje Leeuw van Vlaanderen.

 

Al met al een leuk, gezellig, koud en vermoeiend weekend, maar zeker weer voor herhaling vatbaar! De scoutsleiding heeft veel plezier gehad bij de organisatie van de tocht en hopen dit volgend jaar weer te kunnen doen!

 

Groetjes van de Scoutsleiding!

Laatste nieuws

03/07/2020, 11:09
Helaas moest Scouting Sint Jorisgroep 5 haar superronde uitstellen omdat Koningsdag gecanceled werd...
16/06/2020, 11:15
Beste ouders, verzorgers en leden, Superronde lichtjesspel verkoop Begin maart ontving uw zoon/dochter...
16/05/2020, 12:41
Allereerst willen wij u bedanken voor het gestelde vertrouwen. We hebben de overgrote meerderheid van...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
89
donation thermometer
89%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
119
donation thermometer
79%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg