Winters Weekendje Weg - Zaterdagochtend om 9.00 uur kwamen de eerste scouts het terrein van de SintJorisgroep opgefietst om met z’n allen een gezellig weekendje te kamperen. Bij het openen van het weekend werd er een buddybadge aan Servane uitgereikt, die Lise mee had genomen naar Scouting en lid bij ons werd! Gefeliciteerd. Ook kreeg iedereen mooie patrouillelinten uitgereikt zodat het duidelijk is wie in welke patrouille zit.

Na geopend te hebben werden de drie patrouilles afzonderlijk van elkaar op pad gestuurd om naar de uiteindelijke overnachtingsplaats te fietsen (Bieslandse Bos te Pijnacker). En je raad het al..... de scouts zullen de scouts net zijn als minimaal 1 van de patrouilles een verkeerde afslag neemt en op een heel andere plek uit komt dan de bedoeling is. Of dit nu te maken had met de regen en hagelbuien die de route onleesbaar hadden gemaakt of dat de twee heren het leuk vonden om een stukje extra te fietsen, dat weten we nog steeds niet. Gelukkig is uiteindelijk iedereen heelhuids op het terrein aangekomen en kunnen de patrouilles beginnen met het opbouwen van het terrein.

Allereerst worden de tenten opgezet en dit gebeurd precies op het moment dat het droog is. Wanneer de tenten allemaal staan is het tijd om de keukens te pionieren. Het duurt niet lang voordat de driepoten de grond uitgestampt worden en binnen twee uur staan er twee keukens die aan elkaar gekoppeld worden als zijnde een lange keuken. Hierna is het tijd om te beginnen aan het avond eten.

Vandaag staan er hamburgers met gebakken aardappeltje en wortelen met doperwten op het menu, gekookt door de kinderen zelf! Het zal ook niemand verbazen dat er tijdens het eten een plotselinge “groene hagelbui” ontstond. Op de een of andere manier blijven doperwten namelijk nooit stil liggen wanneer je ze probeert op te prikken.

Na het eten werd er in rap tempo af gewassen en gingen op één na alle scouts een tik spel doen over het gehele het kampterrein (de kinderen hadden dit spel zelf spontaan bedacht!). Degene die niet meedeed was bezig met illegale handelingen en dat heeft hij ook geweten. Meneertje was namelijk ongevraagd met zijn zakmes aan het spelen en schoot ietwat uit. Terwijl de leiding even zat bij te komen met een bakkie leut, kwam hij naar de leidingtent met de melding “ik heb een klein ongelukje gehad”.

In het volle licht bij de kampwacht bleek echter dat het niet om een heel klein wondje ging en werd er besloten om naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor bleef er slechts één van de drie man leiding achter op het kampterrein, maar gelukkig was daar……….. de mobiele telefoon en iemand van de welpenleiding die eigenlijk een eigen weekend had.

Gelukkig ligt het Bieslandse bos dicht bij Scheveningen dus was er binnen de kortste tijd een tijdelijke hulp. Deze tijdelijke hulp werd na verloop van tijd weer afgewisseld door twee andere leidinggevenden van de groep zodat hij zijn eigen weekend weer kon gaan afmaken. Rond de klok van 00.30 uur, na 4 uur lang in wachtkamers en ziekenhuizen te hebben gezeten, kwamen de drie weer terug en kon de inval leiding eindelijk naar huis om te gaan slapen.

Zondag ochtend, na een ietwat korte, maar wel koude nacht werden we verrast met een witte omgeving. Gelukkig was er geen sneeuw gevallen, maar was het een restant van een flinke hagelbui. Het was tijd om lekker te ontbijten voor dat we weer af konden gaan breken en opruimen.

Door de enorme hoeveelheid regen en hagel die was gevallen was het wel een grote modderboel en dit zorgde voor veel koude lichaamsdelen. Vooral de voeten waren bij veel van de scouts erg koud. Dit kwam met name door de schoenen die niet opgewassen waren tegen de hoeveelheid water. Maar ondanks alles ging een ieder vrolijk door met afbreken en nog voor de geplande tijd was alles afgebroken en opgeruimd.

De scouts sprongen op de fiets om eindelijk naar het “warme” groepshuis terug te keren, waar er nog het nodige gedaan moest worden. Bijvoorbeeld het uitladen van de aanhanger, tenten ophangen en een laatste gedeelte afwas. Gelukkig hebben de scouts hele aardige leiding en waren er nog andere leidinggevenden die  graag een handje helpen, dus hoefde er na aankomst niet heel veel meer te gebeuren.

Ondanks alle omstandigheden heeft de leiding enorm genoten van het weekend en hopelijk delen de scouts deze mening. Ook het doel van het weekend; elkaar beter te leren kennen en als team te presteren heeft zeker zijn doel niet voorbij gestreefd.

Een ieder die heeft geholpen willen wij via deze manier ook hartelijk bedanken. Ook uit dit weekend blijkt dat binnen de Sint Jorisgroep er een enorme teamgeest schuilt en dat de kinderen in absolute zin onze nummer één zijn!!

Groeten, de scouts 

Laatste nieuws

03/07/2020, 11:09
Helaas moest Scouting Sint Jorisgroep 5 haar superronde uitstellen omdat Koningsdag gecanceled werd...
16/06/2020, 11:15
Beste ouders, verzorgers en leden, Superronde lichtjesspel verkoop Begin maart ontving uw zoon/dochter...
16/05/2020, 12:41
Allereerst willen wij u bedanken voor het gestelde vertrouwen. We hebben de overgrote meerderheid van...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
89
donation thermometer
89%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
119
donation thermometer
79%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg