SCHEVENINGEN - Scouting Sint Jorisgroep 5 uit Scheveningen hield zaterdag haar jaarlijkse Open Dag op het groepshuis aan de Brugsestraat 49. Alle leden waren aanwezig en geïnteresseerden waren uitgenodigd om deze gezellige dag met ons te beleven!

 

De gemeente Den Haag heeft eerder dit jaar een scoutingfonds beschikbaar gesteld voor alle scoutinggroepen uit Den Haag. Zo heeft ook Scouting Sint Jorisgroep 5 hier aanspraak op gemaakt om het buitenterrein rond het clubhuis aan te pakken; met nieuwe bestrating en een mooi nieuw grasmat om de kinderen veilig te laten spelen.
 
Cheque € 12.500 
Tijdens de open dag kwam wethouder Karsten Klein van jeugd, welzijn en sport ons een bezoek brengen. Nadat alle kinderen, vrijwilligers en ouders bij elkaar waren geroepen, hield wethouder Klein een korte toespraak over het scoutingfonds, waarna hij een cheque van €12.500,- aan de voorzitter van de vereniging uitreikte. Onder een groot applaus en veel gejuich was iedereen zeer enthousiast over de hoogte van het bedrag waar de vereniging heel blij mee is!
 
Het motto van deze open dag stond in het teken van "Laat je uitdagen!". Zo liet ook Karsten Klein zich uitdagen en heeft hij een mooie suikerspin gemaakt. Ook ging hij de uitdaging aan bij het kratjes stapelen, wat toch makkelijker leek dan het is!
 
Tijdens deze dag waren er nog veel meer activiteiten opgezet voor jong en oud. Broodjes bakken boven een kampvuur, Hollandse spelletjes, schminken, mini pionieren, pannenkoeken eten, kleurplaten kleuren en nog veel meer!
 
Meer dan verwacht
Scouting Sint Jorisgroep 5 heeft een aantal jaar geleden een leden dip gehad en doet er op dit moment alles aan om haar ledenaantal te laten groeien. En dat wierp deze open dag zijn vruchten af! Meer bezoekers dan ooit: zoveel dat er 30 pakken pannenkoeken zijn gebakken!
 
Als vereniging kijken we dan ook zeer positief terug op deze geslaagde dag en zijn we erg blij met de bijdrage van de gemeente zodat we het scoutingspel nog beter kunnen spelen. Dit met de inzet van al onze hard werkende vrijwilligers!
 
Interesse?
Kon je er tijdens onze open dag niet bij zijn? Maar ben jij of is jouw kind(eren) wel geïnteresseerd? Kom dan op een willekeurige zaterdag ons groepshuis binnen lopen! Elke zaterdag biedt scouting Sint Jorisgroep 5 een actief programma voor kinderen vanaf 4 jaar. Ga jij de uitdaging aan?

Laatste nieuws

03/07/2020, 11:09
Helaas moest Scouting Sint Jorisgroep 5 haar superronde uitstellen omdat Koningsdag gecanceled werd...
16/06/2020, 11:15
Beste ouders, verzorgers en leden, Superronde lichtjesspel verkoop Begin maart ontving uw zoon/dochter...
16/05/2020, 12:41
Allereerst willen wij u bedanken voor het gestelde vertrouwen. We hebben de overgrote meerderheid van...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
89
donation thermometer
89%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
119
donation thermometer
79%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg