Helaas moest Scouting Sint Jorisgroep 5 haar superronde uitstellen omdat Koningsdag gecanceled werd wegens de corona maatregelen. Onze leden hebben mega hard hun best gedaan om de superronde te verkopen aan ouders, familie, buren, kennissen, vrienden. Mede dankzij jullie steun heeft onze scoutinggroep een mooi bedrag bij elkaar gehaald om de leuke activiteiten voor onze leden voort te zetten.

De winnaars werden op donderdag 2 juli, live via facebook om 20:30 uur bekend gemaakt. Iedereen die in de prijzen is gevallen, ontvangt deze zo snel mogelijk via onze verkopers.

Bedankt allemaal!

Uitslag Superronde 2020!

 

Nr: Prijzen: Deelnemers
bewijs nr:
Hoofdprijs €250,- 1247
2e Prijs €150,- 0490
3e Prijs €50,- 0833
Doos bonbons 0607
Vuurkorf 2259
Draadloze koptelefoon  2377
Sushi set 2416
Doos bonbons 0123
9 Fotolijst met knijpers 2249
10  Lantaarn 1665
11  Lampje met kleuren 0600
12  BBQ-set 1839
13  Doos bonbons 1171
14  Dove douche set (heren)  1258
15  Deegpot voor koekjes 1407
16  Letterlamp "Happp" 0638
17  Doos bonbons 1737
18 Wijnrek 1827

Beste ouders, verzorgers en leden,

Superronde lichtjesspel verkoop
Begin maart ontving uw zoon/dochter van ons een boekje met deelnemers bewijzen voor de superronde van het lichtjesspel. Jaarlijks op koningsdag spelen we het lichtjesspel (Rad van Fortuin) met spetterende prijzen tijdens een groot feest in onze wijk. Helaas moesten we door de intelligente lockdown het koningsdagfeest aflassen.

We hebben jullie hulp nodig
We willen de superronde graag nog organiseren en willen jullie vragen om de deelnemers bewijzen alsnog te verkopen.

Hoe het werkt

 1. Verkoop alle deelnemers bewijzen aan familie, vrienden, buren, leraren etc. voor €1,- per stuk. De deelnemers bewijzen die eerder zijn verkocht, zijn nog steeds geldig.

 2. Is je boekje volledig verkocht? Stuur een foto van de namenlijst naar je (bege)leiding op. Dit kan per e-mail of via whatsapp.

 3. Elk boekje is €25,- waard. Maak het geld over naar de je leiding

 4. Alle jeugdleden die een volledig boekje verkoopt, maakt ook kans op een leuke prijs!

De inleverdatum en trekking

 • 19/20 juni: Opsturen van de lijsten en het geld overmaken

 • 2 juli: Trekking van de superronde. Dit wordt 's avonds live gedeeld door de leiding via ons facebook kanaal

 • 3/4 juli: Delen we de prijzen uit aan de jeugdleden

We hebben er bewust voor gekozen om de superronde te houden, zodra de jeugdleden het dagelijks leven weer opgestart heeft. We hopen dat u begrip heeft voor de situatie en het korte tijdsbestek.

Waarom we de superronde alsnog organiseren
Door deze superronde alsnog te organiseren geeft dit ons de mogelijkheid om het grote gat in onze begroting een beetje te verkleinen. Daarnaast zijn een deel van de deelnemers bewijzen al reeds verkocht.

Indien u vragen heeft over de superronde actie, neem dan contact op met de (bege)leiding van uw kind(eren) of mail naar info@sintjorisgroep5.nl.

We hopen op jullie medewerking en dat de hoofdprijs van €250,- misschien door u gewonnen wordt.

Scoutinggroet,
Het vrijwilligersteam van de Sint Jorisgroep 5

Allereerst willen wij u bedanken voor het gestelde vertrouwen. We hebben de overgrote meerderheid van onze leden weer bij onze Scouting opkomsten gezien en we hebben het enthousiasme merkbaar gevoeld.

 

Hier onder beantwoorden we enkele vragen:

Klik op één van de vragen om direct naar de vraag door te scrollen.

 

Wat zijn de (tijdelijke) opkomsttijden?

We houden sinds 16 mei opkomsten volgens een strak rooster waarbij onze leden komen en gaan. De versoepeling geeft ons de ruimte om de tijd tussen de opkomsten (op zaterdag) in te korten. Daardoor hebben alle leeftijdsgroepen de mogelijkheden om de opkomsttijden te verruimen.

Deze opkomsttijden gelden vanaf 5 en 6 juni:
(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Nieuwe opkomsttijden

 

Welke maatregelen zijn er bij de Sint Jorisgroep 5?

Zoals u aan alle kanten merkt, worden er wekelijks nieuwe versoepelingen aangekondigd door de overheid. Dit zorgt er voor dat er een heleboel informatie beschikbaar is, die ook in een rap tempo weer verwerkt wordt. De versoepelingen geven voor onze Scoutinggroep ook weer wat meer mogelijkheden.

Onderstaande afbeelding weergeeft de maatregelen die voor onze leden en ouders van belang zijn:

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

 

Ik ben geen lid van Scouting maar wil wel graag meedoen. Kan dat?

Meedoen bij Scouting is altijd mogelijk om te ontdekken of Scouting als hobby/vrijetijdsbesteding goed bij jou past. Bij onze scoutinggroep kun je 3x gratis en vrijblijvend meedoen. We vragen wel om vooraf per e-mail te informeren wat de mogelijkheden zijn. Scouting wordt steeds populairder waardoor er enkele wachtlijsten zijn. Zie hier onder:

 

Leeftijdsgroep Leeftijden Opkomst tijden (tijdelijk) Wachtlijst? E-mailadres
Bevers 4 tot 7
jaar
Zaterdag
09:45 - 11:15 uur
Nee bevers@sintjorisgroep5.nl
Welpen Bandarloghorde 7 tot 11
jaar
Zaterdag
11:45 - 13:15 uur
Ja bandarloghorde@sintjorisgroep5.nl
Welpen Bagheerahorde 7 tot 11
jaar
Zaterdag
13:45 - 15:15 uur
Nee bagheerahorde@sintjorisgroep5.nl
Scouts 11 tot 15
jaar
Zaterdag
15:45 - 17:15 uur
Ja scouts@sintjorisgroep5.nl
Explorers 15 tot 18
jaar
Vrijdag
19:20 - 21:20 uur
Nee explorers@sintjorisgroep5.nl
Roverscouts 18 tot 21
jaar
Vrijdag
1x per 2 weken
Nee roverscouts@sintjorisgroep5.nl

Indien er een wachtlijst is voor een leeftijdsgroep, kunt u vragen of uw kind op de wachtlijst geplaatst kan worden. De leiding zal u dan informeren zodra er een plekje vrij is gekomen.

 

Gaat het zomerkamp door?

De volgende leeftijdsgroepen hebben besloten om het zomerkamp door te laten gaan:

 • Welpen Bandarloghorde
 • Scouts
 • Explorers

De ouders worden over het zomerkamp door de leiding zelf geinformeerd. De Bevers en Welpen Bagheerahorde laten het zomerkamp niet door gaan. De leiding informeert de ouders over een eventueel alternatief voor het kamp.

 

Wanneer begint het nieuwe scoutingseizoen na de vakantie weer?

Het nieuwe scoutingseizoen begint voor de Roverscouts op vrijdag 11 september. Voor de Bevers, Welpen, Scouts en Explorers begint het nieuwe scoutingseizoen op zaterdag 12 september. De leiding van de speltakken zullen de ouders en leden informeren over de opkomsttijden en eventuele maatregelen die nog geldig zijn rondom corona.

 

Waar kan ik terecht bij vragen over de maatregelen?

Mochten er in de tussentijd nog vragen zijn over de genomen maatregelen bij onze Scoutinggroep rondom ons protocol? Mail dan naar crisisteam@sintjorisgroep5.nl of neem contact op met één van onze vrijwilligers.

 

Scouting Nederland publiceert ook informatie. Waar kan ik dat vinden?

Scouting Nederland informeert Scoutinggroepen door het hele land via haar website. Op de volgende pagina vindt u een Vraag en Antwoorden overzicht die continue geupdate wordt: https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19

Beste leden, ouders, verzorgers en geinteresseerden,

Koningsdag 2020

Wegens de maatregelen rondom Covid-19 hebben wij samen met de Oranje Commissie van het Belgische park moeten besluiten om het Koningsdagfeest af te lassen, evenals onze opkomsten tot en met april.

Het aflassen van het koningsdagfeest was voor ons een moeilijk besluit, maar wegens de maatregelen konden we niet anders. Als afsluiter van het koningsdag organiseren we altijd een superronde van het lichtjesspel. Omdat de superronde al verkocht werd door onze leden, voordat de Corona crisis begon, hebben we het volgende besloten:

 • De superronde zal op een later moment plaatsvinden. Onze leden worden hier tijdig over geïnformeerd.
 • De deelnemersbewijzen die al verkocht zijn, of nog verkocht worden, blijven geldig
 • Onze verkopers worden geinformeerd over een nieuwe datum van de trekking en andere praktische informatie. De deelnemersbewijzen kunnen dus nogsteeds verkocht worden
 • Vertel aan de kopers dat er een nieuwe datum wordt bepaald.

Hou onze website in de gaten over de superronde.

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar info@sintjorisgroep5.nl of neem contact op met één van onze vrijwilligers.

GECANCELD! Op zaterdag 21 maart bieden de Welpen een taart aan aan de gemeente Den Haag. Dit doen zij in het kader van 100 jaar welpen. Dit jaar bestaan de welpen, de leeftijdsgroep van kinderen van 7-11, 100 jaar in Nederland. Dat is reden voor een feestje!

Geschiedenis
In 1910 werd in Nederland de eerste Scoutinggroep opgericht. In eerste instantie konden alleen jongens vanaf 11 jaar zich hierbij aansluiten. In de volgende jaren kwamen er steeds meer Scoutinggroepen in Nederland. Na de oprichting van de welpenspeltak in Engeland werden er in Nederland ook vergelijkbare speltakken opgericht. Vanaf 1920 zijn de welpen een officiële speltak in ons land.

Jubileumjaar
In het hele land vieren de welpen dit jaar daarom feest. Dat start met het aanbieden van een zelfgebakken taart aan hun burgemeester. Daarnaast worden er verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals een themaweekend voor welpenleiding en een feestelijk Junglefestival in acht attractieparken in Nederland. Om de vrijwillige leiding op weg te helpen om dit feest te vieren, hebben alle Scoutinggroepen een feestdoos ontvangen met daarin gadgets om het jaar extra feestelijk te maken.

Welpen
De welpen zijn de grootste leeftijdsgroep van Scouting. In totaal zijn er bijna 30.000 welpen in Nederland, die elke week uitdagende activiteiten beleven tijdens de bijeenkomsten van Scouting. De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van het Jungleboek. Samen met spelfiguren Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspellen, oefenen met koken en doen creatieve programma’s. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Kom je ook taart eten?
Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. En niet zo maar een taart! Op zaterdag 21 maart 2020 zal wethouder Jeugd, Kavita Parbhudayal, de feesttaart aansnijden. U bent van harte uitgenodigd om het feestje samen met ons te vieren. Onderstaand de uitnodiging met meer informatie. Graag tot ziens op de 21e! 

Klik op de afbeelding om hem te vergroten

 

Tijd voor taart uitnodiging medium

 

Laatste nieuws

03/07/2020, 11:09
Helaas moest Scouting Sint Jorisgroep 5 haar superronde uitstellen omdat Koningsdag gecanceled werd...
16/06/2020, 11:15
Beste ouders, verzorgers en leden, Superronde lichtjesspel verkoop Begin maart ontving uw zoon/dochter...
16/05/2020, 12:41
Allereerst willen wij u bedanken voor het gestelde vertrouwen. We hebben de overgrote meerderheid van...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
89
donation thermometer
89%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
119
donation thermometer
79%
Geupdate op:
12-06-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg